Δραστηριότητα: «Κωδικός γλυκόζη»
Σκοπός: η ανάπτυξη ικανότητας κατανόησης των ετικετών τροφίμων από τους μαθητές
Προετοιμασία: Παρακολούθηση παρουσίασης «Ετικέτες τροφίμων»
Διαδικασία:
- Προβολή και συζήτηση στην τάξη της παρουσίασης με τίτλο «Μαθαίνω να τρέφομαι έξυπνα και… Μεσογειακά»
- Δημιουργία ομάδων μαθητών
- Ανάθεση συλλογής ετικετών από διάφορα τρόφιμα (διαφορετικό είδος τροφίμου για κάθε ομάδα πχ. γιαούρτι, χυμός, αναψυκτικά κλπ)
- Ανάγνωση αναγραφόμενων συστατικών στην ετικέτα του τροφίμου
- Προσπάθεια αναγνώρισης των συστατικών: ζάχαρης, λιπών και αλατιού
- Εντοπισμός του κύριου συστατικού
Διάρκεια: 35-40 λεπτά
Υλικό για κατέβασμα: Κωδικός γλυκόζη (Οδηγίες Εκπαιδευτικού)