• Προώθηση της κατανάλωσης Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος στα Σχολεία
Κωδικός γλυκόζη (Οδηγίες Εκπαιδευτικού)

Κωδικός γλυκόζη (Οδηγίες Εκπαιδευτικού)

Δραστηριότητα: «Κωδικός γλυκόζη»

Σκοπός: η ανάπτυξη ικανότητας κατανόησης των ετικετών τροφίμων από τους μαθητές

Προετοιμασία:  Παρακολούθηση παρουσίασης «Ετικέτες τροφίμων»

Διαδικασία:

  • Προβολή και συζήτηση στην τάξη της παρουσίασης με τίτλο «Μαθαίνω να τρέφομαι έξυπνα και… Μεσογειακά»
  • Δημιουργία ομάδων μαθητών
  • Ανάθεση συλλογής ετικετών από διάφορα τρόφιμα (διαφορετικό είδος τροφίμου για κάθε ομάδα πχ. γιαούρτι, χυμός, αναψυκτικά κλπ)
  • Ανάγνωση αναγραφόμενων συστατικών στην ετικέτα του τροφίμου
  • Προσπάθεια αναγνώρισης των συστατικών: ζάχαρης, λιπών και αλατιού
  • Εντοπισμός του κύριου συστατικού

Διάρκεια: 35-40 λεπτά

Υλικό για κατέβασμα: pdfΚωδικός γλυκόζη (Οδηγίες Εκπαιδευτικού)

Ετικέτες:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Προώθηση της κατανάλωσης Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος!

Image
Image
Image

Επικοινωνία

Ηλ. Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Διεύθυνση Συστημάτων Καλλιέργειας και Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής
Τμήμα Δενδρωδών Καλλιεργειών
Τηλ: 210-2125040,2102125071

Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Τμήμα Αξιοποίησης Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
Τηλ: 210-2125072

Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων
Τμήμα Διατροφικής Πολιτικής
Τηλ: 210-2124344

Διεύθυνση

Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα 

Image
© 2019 ΥΠΑΑΤ | Φρούτα, Γάλα & Λαχανικά - Θησαυρός για τα παιδιά!. All Rights Reserved. Designed By Collectives