• Προώθηση της κατανάλωσης Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος στα Σχολεία
Δε θέλω άλλο φαγητό...Τι το κάνω; (Οδηγίες Εκπαιδευτικού)

Δε θέλω άλλο φαγητό...Τι το κάνω; (Οδηγίες Εκπαιδευτικού)

Δραστηριότητα: «Δε θέλω άλλο φαγητό… Τι να το κάνω;»

Σκοπός: η συνειδητοποίηση από τους μαθητές της σπατάλης τροφίμων στο σπίτι και εύρεση βιώσιμων τρόπων μείωσή της

Προετοιμασία: Παρακολούθηση παρουσίασης με τίτλο «Βιολογική παραγωγή και κατανάλωση»

 Διαδικασία:

  • Προβολή στην τάξη της παρουσίασης «Το φαγητό έχει τη δική του ιστορία»
  • Συζήτηση για την σπατάλη τροφίμων και πως μπορεί να επηρεάσει τη βιώσιμη ανάπτυξη
  • Ανάθεση στους μαθητές να καταγράψουν τα τρόφιμα που κατανάλωσαν μέσα σε μια ημέρα και να σημειώσουν πόσα από αυτά ή μέρος τους κατέληξαν στα σκουπίδια
  • Συζήτηση για το πως μπορούν να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων ή να βρουν εναλλακτικούς, πιο φιλικούς τρόπους να απορρίψουν τα τρόφιμα αυτά (πχ. ανακύκλωση ή κομποστοποίηση)
  • Προσπάθεια εφαρμογής των στρατηγικών που κατέγραψαν για μια εβδομάδα
  • Αξιολόγηση της προσπάθειας μετά από μια εβδομάδα

Προτεινόμενη διάρκεια: 45 λεπτά

Υλικό για κατέβασμα: pdfΔε θέλω άλλο φαγητό - Τι το κάνω; (Οδηγίες Εκπαιδευιτκού)

Ετικέτες:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Προώθηση της κατανάλωσης Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος!

Image
Image
Image

Επικοινωνία

Ηλ. Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Διεύθυνση Συστημάτων Καλλιέργειας και Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής
Τμήμα Δενδρωδών Καλλιεργειών
Τηλ: 210-2125040,2102125071

Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Τμήμα Αξιοποίησης Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
Τηλ: 210-2125072

Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων
Τμήμα Διατροφικής Πολιτικής
Τηλ: 210-2124344

Διεύθυνση

Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα 

Image
© 2019 ΥΠΑΑΤ | Φρούτα, Γάλα & Λαχανικά - Θησαυρός για τα παιδιά!. All Rights Reserved. Designed By Collectives