• Προώθηση της κατανάλωσης Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος στα Σχολεία

Συνταγές Μαγειρικής

Παστίτσιο λαχανικών με μπεσαμέλ γιαουρτιού

Παστίτσιο λαχανικών με μπεσαμέλ γιαουρτιού

Εκτέλεση:

Για τα λαχανικά

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κολοκύθια. Τα βάζουμε σε ταψί και τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς C, στις αντιστάσεις για 15 λεπτά. 

Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού

Χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν –χωρίς όμως να γίνουν μαρέγκα– και τα αναμιγνύουμε με το γιαούρτι και το αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λευκό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι φτιάξουμε μια πηχτή «μπεσαμέλ».

Υλικά:

  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
  • 3 χρωματιστές πιπεριές (όχι πράσινες)
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 3  φλ. τυρί χαμηλών λιπαρών τριμμένο

Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού

  • 350γρ. γιαούρτι
  • 3 ασπράδια αβγών
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι λευκό
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες ή ψιλοκομμένες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Προώθηση της κατανάλωσης Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος!

Image
Image
Image

Επικοινωνία

Ηλ. Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Διεύθυνση Συστημάτων Καλλιέργειας και Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής
Τμήμα Δενδρωδών Καλλιεργειών
Τηλ: 210-2125040,2102125071

Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Τμήμα Αξιοποίησης Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
Τηλ: 210-2125072

Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων
Τμήμα Διατροφικής Πολιτικής
Τηλ: 210-2124344

Διεύθυνση

Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα 

Image
© 2019 ΥΠΑΑΤ | Φρούτα, Γάλα & Λαχανικά - Θησαυρός για τα παιδιά!. All Rights Reserved. Designed By Collectives