Εκτέλεση:
Για τα λαχανικά
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κολοκύθια. Τα βάζουμε σε ταψί και τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς C, στις αντιστάσεις για 15 λεπτά.
Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού
Χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν –χωρίς όμως να γίνουν μαρέγκα– και τα αναμιγνύουμε με το γιαούρτι και το αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λευκό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι φτιάξουμε μια πηχτή «μπεσαμέλ».
Υλικά:
- 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
- 3 χρωματιστές πιπεριές (όχι πράσινες)
- 2 μελιτζάνες
- 2 κολοκυθάκια
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 3 φλ. τυρί χαμηλών λιπαρών τριμμένο
Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού
- 350γρ. γιαούρτι
- 3 ασπράδια αβγών
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι λευκό
- λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες ή ψιλοκομμένες
- 1 σκ. σκόρδο
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος