• Προώθηση της κατανάλωσης Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος στα Σχολεία

Συνταγές Μαγειρικής

Σπιτικές μπάρες με γιαούρτι και φρούτα

Σπιτικές μπάρες με γιαούρτι και φρούτα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τα δημητριακά και το μέλι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
Σε αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε το μείγμα με πάχος περίπου 1 εκατοστό.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή/και αποξηραμένα φρούτα της προτίμησής μας και ό,τι άλλο μας αρέσει (φρέσκα φρούτα, ξύσμα κουβερτούρας κλπ).
Παγώνουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια και φυλάσσουμε σε αεροστεγές σκεύος στην κατάψυξη.

 Υλικά:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • ½ φλιτζάνι δημητριακά ολικής αλέσεως
  • Ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα (της προτίμησης μας)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Προώθηση της κατανάλωσης Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος!

Image
Image
Image

Επικοινωνία

Ηλ. Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Διεύθυνση Συστημάτων Καλλιέργειας και Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής
Τμήμα Δενδρωδών Καλλιεργειών
Τηλ: 210-2125040,2102125071

Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Τμήμα Αξιοποίησης Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
Τηλ: 210-2125072

Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων
Τμήμα Διατροφικής Πολιτικής
Τηλ: 210-2124344

Διεύθυνση

Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα 

Image
© 2019 ΥΠΑΑΤ | Φρούτα, Γάλα & Λαχανικά - Θησαυρός για τα παιδιά!. All Rights Reserved. Designed By Collectives