Δραστηριότητα: «Δε θέλω άλλο φαγητό… Τι να το κάνω;»
Σκοπός: η συνειδητοποίηση από τους μαθητές της σπατάλης τροφίμων στο σπίτι και εύρεση βιώσιμων τρόπων μείωσή της
Προετοιμασία: Παρακολούθηση παρουσίασης με τίτλο «Βιολογική παραγωγή και κατανάλωση»
Διαδικασία:
- Προβολή στην τάξη της παρουσίασης «Το φαγητό έχει τη δική του ιστορία»
 - Συζήτηση για την σπατάλη τροφίμων και πως μπορεί να επηρεάσει τη βιώσιμη ανάπτυξη
 - Ανάθεση στους μαθητές να καταγράψουν τα τρόφιμα που κατανάλωσαν μέσα σε μια ημέρα και να σημειώσουν πόσα από αυτά ή μέρος τους κατέληξαν στα σκουπίδια
 - Συζήτηση για το πως μπορούν να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων ή να βρουν εναλλακτικούς, πιο φιλικούς τρόπους να απορρίψουν τα τρόφιμα αυτά (πχ. ανακύκλωση ή κομποστοποίηση)
 - Προσπάθεια εφαρμογής των στρατηγικών που κατέγραψαν για μια εβδομάδα
 - Αξιολόγηση της προσπάθειας μετά από μια εβδομάδα
 
Προτεινόμενη διάρκεια: 45 λεπτά
Υλικό για κατέβασμα: 
Δε θέλω άλλο φαγητό - Τι το κάνω; (Οδηγίες Εκπαιδευιτκού)