Burger λαχανικών

Burger λαχανικών

Εκτύπωση

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Σωτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά με κλειστό το καπάκι και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τυλίγουμε σε αλεύρι. Τους αραδιάζουμε στο ταψί, τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα λεμονιού. Σερβίρουμε με τζατζίκι ή σάλτσα γιαουρτιού.

Υλικά:

• 500 γραμμάρια λαχανικών της επιλογή μας (σπανάκι, πράσα, μπρόκολο κα.)
• 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
• 6 κλαδάκια μαιντανό ψιλοκομμένο
• 4 αυγά χτυπημένα
• 80 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 200 γραμμάρια τυρί χαμηλών λιπαρών τριμμένο
• Αλάτι/ πιπέρι